Viaţa este un puzzle

solutionViaţa este ca un puzzle. Păi… trebuie să pui laolaltă toate piesele, şi asta îţi ia ceva timp. Încerci mereu să le găseşti pe cele potrivite, iar atunci când le găseşti eşti extrem de mulţumit. Când nu le găseşti însă, tinzi să te enervezi un pic. Parcă nu mai vezi bine. Ai nevoie de o pauză, ca să te poţi concentra mai bine.

De multe ori chiar ai vrea să forţezi o piesă într-un loc unde ştii cu siguranţă că nu se potriveşte, dar te-ai săturat de căutările fără final… Sau poate nici nu îţi dai seama că una din piese nu e la locul potrivit.

Prima oară cauţi acele părţi din puzzle care ţi se par aparte. Şi sunt. Doar că pot fi înşelătoare de multe ori… Apoi mai sunt momente când, din greşeală, strici nişte porţiuni deja făcute.  Sau poate te-ai enervat atât de tare încât îţi vine să renunţi.

Însă ideea este că atunci când ai completat puzzle-ul, te întrebi ce vei face cu el mai departe… îl pui pe perete să îl admire toată lumea sau în desfaci şi îl bagi la loc în cutie, ca să o iei din nou de la capăt?

(mai 2009)

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *